ULUSLARARASI SİİRT FISTIĞI ÇALIŞTAYI


ULUSLARARASI SİİRT FISTIĞI ÇALIŞTAYI

29-30 Nisan 2019 tarihleri arasında Fakültemiz tarafından organize edilen ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenecek olan “Uluslararası Siirt Fıstığı Çalıştayı” düzenlenecektir.

Çalıştayın genel teması “Fıstık Üretiminde Modern ve Akılcı Yaklaşımlar” olup, çalıştay, fıstık üretiminde mevcut durumu ve modern uygulamaları tartışmak için araştırmacılar, ıslahçılar ve üreticiler için bir platform olacaktır.

Çalıştay konuları;

Dünyada Fıstık Yetiştiriciliği

Fıstık Yetiştiriciliğinde Modern Uygulamalar

Fıstık Bahçe Tesisi

Sulama ve Gübreleme

Aşılama ve Budama

Zararlı ve Hastalıklarla Mücadele

Verim ve Pazar Değeri

 

Yer: Barden Otel

Çalıştayımıza katılmak isteyenlerin aşağıda bulunan linkten “Katılımcı Formu” doldurmaları gerekmektedir.

https://dikanet.dika.org.tr/Web/WebSitePopup


Oturum

Konu

Alt konu

Konuşmacı

Açılış (09.30-10.45)

Açılış konuşmaları

 

Siirt Tarım İl Müdürü

Siirt Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekanı

DİKA Genel Sekreteri

Siirt Üniversitesi Rektörü

Siirt Valisi

Fıstığın Besin Değeri ve Sofradaki Yeri

Davetli Konuşmacı

Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Siirt Fıstığın Dünü Bugünü Yarını

Davetli Konuşmacı

Prof. Dr. Bekir Erol AK

Kahve arası 10.45-11.00

1.       Oturum (11.00-13.00)

Fıstık Yetiştiriciliğine Genel Bir Bakış

Moderatör= Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN

Fıstık Yetiştiriciliğinde Bahçe Tesisi

Prof. Dr. Faik Ekmel TEKİNTAŞ

Siirt Fıstığının Çoğaltılması

Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA

İran’da Fıstık Bahçesi Kurulması

Dr. Ali TAJABADIPOUR

İran Fıstığı ve Küresel Isınma

Dr. Amanollah JAVANSHAH

Öğlen yemeği (13.00-14.00)

2.       Oturum (14.00-16.00)

Fıstık Yetiştiriciliğinde Modern Uygulamalar

Moderatör= Prof. Dr. Mehmet Atilla AŞKIN

Geçmişten Günümüze Antepfıstığı’nda Sulama

Prof. Dr. Rıza KANBER

Tarım 4.0

Doç. Dr. Caner KOÇ

Siirt Fıstığının Markalaşması ve Pazarlaması

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÇELİK

Gaziantep Fıstık Araştırma’da yapılan çalışmalar

Dr. Nevzat ASLAN

Siirt Fıstık İşleme Tesisi Tanıtımı

Erol AVCI

Kahve arası (16.00-16.15)

3.       Oturum (16.15-18.15)

Siirt Fıstığındaki Mevcut Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Moderatör= Prof. Dr. Faik Ekmel TEKİNTAŞ

Fıstık Yetiştiriciliğinde Döllenme Sorunları

Prof. Dr. Mehmet Atilla AŞKIN

Fıstıkta Budamadan Kaynaklı Sorunlar

Prof. Dr. İzzet AÇAR

Fıstık Zararlıları

Dr. Serpil KARADAĞ

Fıstık Hastalıkları

Dr. Kamil SARPKAYA

Siirt Fıstığında Toprak ve Gübreleme Kaynaklı Sorunlar

Dr. Öğr. Üyesi Mesut BUDAK

Kahve arası (18.15-18.30)

4. Oturum (18.30-19.30)

Serbest Kürsü

Moderatör= Prof. Dr. Bekir Erol AK

Önder Çiftçi

1.       Önder Çiftçi (Siirt)

2.       Önder Çiftçi (Siirt)

3.       Abdurrahman AÇIKGÖZ  (Gaziantep, Nizip)

Siirt’te Fıstık Yetiştiriciliğine dair Modern Uygulamalar

Dr. Öğr. Üyesi H. Seyfettin ATLI

Dr. Öğr. Üyesi M. Hadi AYDIN

Dr. Öğr. Üyesi Cevdet KAPLAN

Dr. Öğr. Üyesi Mine PAKYÜREK

Tarım İl Müdürlüğü

Şuayip ASLAN

Akşam Yemeği (19.30-20.45)

Çalıştay Raporu Oluşturulması (20.45-21.30)

Arş. Gör. SEMİH AÇIKBAŞ (0484) 212-1111 / 2828
Ziraat Fakültesi
18.4.2019