BAZI ÖNEMLİ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN SİİRT İLİNDE TARIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ kapsamında Antalya’ya iline teknik gezi düzenlendi.

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Doğan ARSLAN liderliğinde yürütülen, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ARSLAN ve Dr. Öğr. Üyesi Önder Volkan BAYRAKTAR’ın da yardımcı araştırmacı olarak görev aldıkları GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen  BAZI ÖNEMLİ TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN SİİRT İLİNDE TARIMININ YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ kapsamında 22-26 Ekim 2019 tarihleri arasında, 20 kişilik bir ekip ile Antalya ve Isparta illerini kapsayan bir teknik gezi düzenlenmiştir. Projenin eğitim ayağında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışılmıştır. Teknik eleman ve üreticilerden oluşan bu ekibe Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Doğan ARSLAN,  Dr. Öğr. Üyesi Önder Volkan BAYRAKTAR ile Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mehmet SEVEN eşlik etmiştir. Programda Isparta Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tıbbi ve aromatik bitki çalışmaları yerinde incelenmiş, teknik gezi de yer alan üretici ve teknik elemanlara yetkililer tarafından farklı tıbbi bitki çalışmaları hakkında bilgiler verilmiştir. Ayrıca Isparta’da konu ile ilgili olarak hem Isparta’da hem de Antalya’da farklı özel sektör kuruluşları da ziyaret edilerek tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında özel sektöründe görüşleri alınmış, çalışmaları hakkında bilgi edinilmiştir. Hem üreticilerin hem de teknik elemanların çalışmalara yoğun ilgi gösterdikleri, Siirt ilinde de tıbbi ve aromatik bitkilerin üretilmesi gerektiği yönünde hemfikir oldukları gözlemlenmiştir.
14.11.2019