Etkinlikler

Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Siirt İlinde Yaygınlaştırılması Projesi Kapsamında Eğitimlere Devam Edildi

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Dr.Öğr.Üyesi Doğan ARSLAN, Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin ARSLAN ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Önder Volkan BAYRAKTAR tarafından hazırlanan ve GAP BKİ tarafından desteklenen “Bazı Tıbbi Bitkilerin Siirt İlinde Yaygınlaştırılması Projesi” 2018 yılı eğitimlerinin ilki 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi.

Proje lideri Dr.Öğr.Üyesi Doğan ARSLAN’ın verdiği bilgilere göre, proje kapsamında yapılan arazi çalışmalarının da yerinde görüldüğü bu eğitim ile hem üreticilerin hem de teknik elemanların uygulamalı olarak da eğitimleri gerçekleşmiştir. İki günlük eğitim süresince 2017 yılında eğitimlerine başlanan 12 üretici ve 10 teknik elemanın eğitimlerine devam edilmiştir.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen “Bazı Tıbbi veAromatik Bitkilerin Siirt İlinde Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında planlanan Teknik Eleman ve Üretici eğitimleri Dr.Öğr.Üyesi Doğan ARSLAN, Dr.Öğr.Üyesi Hüseyin ARSLAN ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim üyesi Dr.Öğr.Üyesi Önder Volkan BAYRAKTAR tarafından 17-18 Ekim tarihlerinde yapıldı. 2017 yılında da aynı kursiyerlere verilmiş olan eğitimlerin devamı niteliğinde olan bu eğitim ile tıbbi ve aromatik bitkilerin Türkiye ve Dünyadaki üretim miktarları, ekonomik değerleri, yetiştirilme olanakları vb. konularda katılımcılar bilgilendirildi.

Bu dönemde yapılan eğitimde Kekik, Lavanta, Çöven, Biberiye, Dağ Çayı ve Tıbbi Adaçayı gibi ekonomik değeri yüksek olan ve Siirt İli Koşullarında yetiştirme potansiyeline sahip tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirme, hasat, işleme ve pazarlama konularında teorik eğitimin yanında deneme alanlarında uygulamalı eğitimler de verilmiştir.

Proje süresince aynı kursiyerlere üç farklı dönemde eğitimlerin verilmesine devam edilecek olup, proje sonucunda bu kursiyerler tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda uzmanlaşmış olacaklardır.

NEDİM BOZDAĞ (0484) 212-1111 / 2811
Ziraat Fakültesi
24.10.2018