Yaz Stajı Duyurusu

Fakültemizde Staj Yükümlülüğü Bulunan Öğrenciler İçin 2022 Yılı Yaz Stajı Uygulaması

1-  Yaz stajları, 18 Temmuz-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında 30 iş günü olarak yapılacaktır. Fakültemiz 3. sınıf öğrencileri ile 2021 yılında staj yapmayan 4. sınıf öğrencileri yapabilecektir.
2- Yaz stajı, ilgili bölümle alakalı faaliyet gösteren ve bölüm staj komisyonun uygun gördüğü resmi veya özel kurum/kuruluşlarda yapabileceklerdir.
3- Kamu kurum/kuruluşlarında staj yapmak isteyen ve şartları uyan öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Ofisi üzerinden ilan edilen Ulusal Staj Programı kapsamında e-devlet üzerinden 31.03.2022 tarihine kadar başvuru yapabileceklerdir.
4- Ulusal Staj Programı kapsamında yerleştirilmeyen veya şartları uymayan öğrenciler, Fakülte sayfamızda ilan edilen dilekçeyi kullanarak şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. E-devlet üzerinden Ulusal Staj Programına başvuru yapanların ayrıca dilekçe vermesine gerek yoktur.
5- Başvuru sonucunda ilgili kurum/kuruluş veya işletmede staj yapması uygun görülen öğrenciler, staj kabul belgelerini en geç 10.06.2022 tarihi mesai bitimine kadar Dekanlığımıza ulaştırması gerekmektedir.
6- Bölüm staj komisyonlarının uygun görmesi halinde diğer bölümlerden de öğrenci kabul edilebilir.
7- Öğrencilerimiz yaz stajlarını Ziraat Fakültesi Staj Yönergesinde belirtilen ilkelere uygun şekilde yapmaları gerekmektedir. Staj Yönergesi ile gerekli diğer formlar Fakültemiz web sayfasında ilan edilmiştir.

21.3.2022