Ziraat Fakültesine Gelen Yabancı Uyruklu Misafir Araştırmacılar Rektörümüzü Ziyaret Ettiler

Ziraat Fakültesi, Viyana'daki Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından desteklenen projeleri kapsamında Pakistan’dan gelen yabancı uyruklu misafir araştırmacıları ağırlıyor.  Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayman EL-SABAGH’ın akademik danışmanlığını yaptığı  Hafiz HASSAN ve Zaheer AHMED, Türkiye ile Pakistan arasında gelecekte daha fazla işbirliği ve araştırma projeleri oluşturmak amacıyla, Fakültemiz Dekanı Prof. Çetin KARADEMIR ve Dr. Öğr. Üyesi Ayman EL-SABAGH ile birlikte 12.07.2024 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK'ı ziyaret ettiler. Pakistan’dan Nükleer Tarım ve Biyoloji Enstitüsü (NIAB) ve Pakistan Atom Enerjisi Komisyonu ve Nükleer Tarım Enstitüsü’nden (NIA) gelen araştırmacı misafirlerimiz  IAEA tarafından desteklenmektedir.
Sayın Hafiz HASSAN ve Sayın Zaheer AHMED, Siirt Üniversitesi'nde kaldıkları süre boyunca, danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Ayman EL-SABAGH tarafından yürütülecek abiyotik stres ve iklim değişikliği konusundaki laboratuvar ve saha çalışmalarına katılacaklardır. Bu süre zarfında teorik-uygulama ve yeni teknik bilgi alışverişinde bulunacaklardır. 
Rektörümüz, Pakistan'dan gelen misafirlerimiz başta olmak üzere tüm Siirt Üniversitesi öğretim üyelerine başarılar dileyerek, üniversitemiz için daha fazla işbirliği yapmaları konusunda teşvik etti ve üniversitedeki tüm tesislerin güçlü başarı ve ilerleme elde etmek için hazır olacağını belirtti. Rektörümüz, Pakistan ve Türkiye ile araştırma ve eğitim alanında işbirliği konusunda güvene dayalı ilişkimiz ve mevcut işbirliklerimiz konusunda üniversitemiz için büyük ilerlemeler inşa edip başarabildiğimiz için mutlu olduğunu ifade etti.
Pakistanlı heyet Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemallettin ERDEMCİ’ye, Pakistan'ın Sindh eyaletinin geleneksel bir şalı olan 'Ajrak' hediye ederek, hatıra fotoğrafı çekildiler.
ÇETİN ÖZTÜRK / 2811
Ziraat Fakültesi
19.7.2024