ULUSLARARASI SİİRT FISTIĞI ÇALIŞTAYI
ULUSLARARASI SİİRT
FISTIĞI ÇALIŞTAYI29-30
Nisan 2019 tarihleri arasında Fakültemiz tarafından organize edilen ve Dicle
Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenecek olan “Uluslararası Siirt
Fıstığı Çalıştayı” düzenlenecektir.
Çalıştayın
genel teması “Fıstık Üretiminde Modern ve Akılcı Yaklaşımlar” olup, çalıştay,
fıstık üretiminde mevcut durumu ve modern uygulamaları tartışmak için
araştırmacılar, ıslahçılar ve üreticiler için bir platform olacaktır.
Çalıştay
konuları;
Dünyada Fıstık Yetiştiriciliği
Fıstık Yetiştiriciliğinde Modern
Uygulamalar
Fıstık Bahçe Tesisi
Sulama ve Gübreleme
Aşılama ve Budama
Zararlı ve Hastalıklarla Mücadele
Verim ve Pazar Değeri
Yer: Barden Otel
Çalıştayımıza katılmak isteyenlerin
aşağıda bulunan linkten “Katılımcı Formu” doldurmaları gerekmektedir.
https://dikanet.dika.org.tr/Web/WebSitePopup
Uluslararası Siirt
Fıstığı Çalıştayı Programı (29 Nisan 2019 Çalıştay-30 Nisan 2019 Gezi)
Yer: Barden Otel
Oturum
|
Konu
|
Alt
konu
|
Konuşmacı
|
Açılış (09.30-10.45)
|
Açılış konuşmaları
|
|
Siirt Tarım İl Müdürü
Siirt Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dekanı
DİKA Genel Sekreteri
Siirt Üniversitesi Rektörü
Siirt Valisi
|
Fıstığın Besin Değeri ve Sofradaki
Yeri
|
Davetli Konuşmacı
|
Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN
|
Siirt Fıstığın Dünü Bugünü Yarını
|
Davetli Konuşmacı
|
Prof. Dr. Bekir Erol AK
|
Kahve arası 10.45-11.00
|
1. Oturum (11.00-13.00)
|
Fıstık Yetiştiriciliğine Genel Bir
Bakış
Moderatör= Prof. Dr.
Seyit Mehmet ŞEN
|
Fıstık Yetiştiriciliğinde Bahçe Tesisi
|
Prof. Dr. Faik Ekmel TEKİNTAŞ
|
Siirt Fıstığının Çoğaltılması
|
Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA
|
İran’da Fıstık Bahçesi Kurulması
|
Dr. Ali TAJABADIPOUR
|
İran Fıstığı ve Küresel Isınma
|
Dr. Amanollah JAVANSHAH
|
Öğlen yemeği (13.00-14.00)
|
2. Oturum (14.00-16.00)
|
Fıstık Yetiştiriciliğinde Modern
Uygulamalar
Moderatör= Prof. Dr.
Mehmet Atilla AŞKIN
|
Geçmişten Günümüze Antepfıstığı’nda Sulama
|
Prof. Dr. Rıza KANBER
|
Tarım 4.0
|
Doç. Dr. Caner KOÇ
|
Siirt Fıstığının Markalaşması ve Pazarlaması
|
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÇELİK
|
Gaziantep Fıstık Araştırma’da yapılan çalışmalar
|
Dr. Nevzat ASLAN
|
Siirt Fıstık İşleme Tesisi Tanıtımı
|
Erol AVCI
|
Kahve arası (16.00-16.15)
|
3. Oturum (16.15-18.15)
|
Siirt Fıstığındaki Mevcut Sorunlar ve
Çözüm Önerileri
Moderatör= Prof. Dr.
Faik Ekmel TEKİNTAŞ
|
Fıstık Yetiştiriciliğinde Döllenme Sorunları
|
Prof. Dr. Mehmet Atilla AŞKIN
|
Fıstıkta Budamadan Kaynaklı Sorunlar
|
Prof. Dr. İzzet AÇAR
|
Fıstık Zararlıları
|
Dr. Serpil KARADAĞ
|
Fıstık Hastalıkları
|
Dr. Kamil SARPKAYA
|
Siirt Fıstığında Toprak ve Gübreleme Kaynaklı Sorunlar
|
Dr. Öğr. Üyesi Mesut BUDAK
|
Kahve arası (18.15-18.30)
|
4. Oturum (18.30-19.30)
|
Serbest Kürsü
Moderatör= Prof. Dr. Bekir Erol AK
|
Önder Çiftçi
|
1.
Önder Çiftçi
(Siirt)
2.
Önder Çiftçi
(Siirt)
3.
Abdurrahman
AÇIKGÖZ (Gaziantep, Nizip)
|
Siirt’te Fıstık Yetiştiriciliğine dair Modern Uygulamalar
|
Dr. Öğr. Üyesi H. Seyfettin ATLI
Dr. Öğr. Üyesi M. Hadi AYDIN
Dr. Öğr. Üyesi Cevdet KAPLAN
Dr. Öğr. Üyesi Mine PAKYÜREK
Tarım İl Müdürlüğü
Şuayip ASLAN
|
Akşam Yemeği (19.30-20.45)
|
Çalıştay Raporu Oluşturulması (20.45-21.30) |
Dr. Öğr. Üyesi SEMİH AÇIKBAŞ (0484) 212-1111 / 2828-3459
Ziraat Fakültesi
18.4.2019