Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanlarımızın TAGEM ile Birlikte Yürüttükleri Proje Çalışması Hayata Geçirildi

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Alper BAYDAR’ın yaptığı, Prof. Dr. Mehmet Fırat BARAN hocamızın da araştırmacı olduğu Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümümüz ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından ortak olarak yürütülen “Mersin Yöresi Koşullarında İklimsel Değişikliklerin DSSAT Modeli Kullanılarak Soya Bitkisinin Verim ve Verim Parametreleri Üzerine Olası Etkilerinin İncelenmesi” isimli proje Tarsus / Mersin’de arazi ekimi ile hayata geçirilmiştir. Projede soya bitkisinin gelecek yıllarda olası iklimsel değişiklere karşı verim ve diğer parametreler ile su kaynakları ve bitki su tüketimi üzerindeki olumlu veya olumsuz etkileri bölgesel iklim ve bitki gelişme modeli ile incelenmektedir. Proje kapsamında görev alan Biyosistem Mühendisliği Bölümümüz ile Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü araştırmacılarına başarılar dileriz.
ÇETİN ÖZTÜRK / 2811
23.7.2024