Fakültemiz Mayıs Papatyası Üretimi için Sakarya’dan Gelen Girişimci Misafirini Ağırladı

Girişimci İşadamları Vakfı Üyesi Sayın Fatih GÜREL,  Mayıs papatyası (Matricaria recutita) ve bazı tıbbi-aromatik bitkiler hakkında bilgi almak ve Sakarya’da üretim yapmak için fakültemizi ziyaret etti. Dekanımız Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve Tarla Bitkileri Bölümü Endüstri Bitkileri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan ARSLAN Sakarya’dan gelen misafirimizi Dekanlık makamında ağırladılar. Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan ARSLANIn uzmanlık alanı olması dolayısıyla, daha önce de 2021 yılında yine Marmara Bölgesi Tekirdağ ili Saray ilçesinde bir başka üreticiye/girişimciye mayıs papatyası ekimi ve tarımı konusunda teknik destek sağlamıştır. Hocamız tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda gerek bölge gerekse ülkemiz üreticilerine her zaman için destek olmaktan memnuniyet duyacağını belirtmektedir.
Mayıs papatyası Asteraceae familyasına ait olup karakteristik otsu bir kokuya sahip önemli bir tıbbi ve aromatik bitkidir. Bu bitki türü yurdumuz florasında yetişen; tıp, geleneksel tıp ve kozmetik alanlarında kullanılan; aynı zamanda tıp alanında ilaç olarak tablet ya da kapsül şeklinde de piyasada yer alan tek yıllık otsu bir bitkidir. Mayıs papatyası ve diğer tıbbi-aromatik bitkiler hakkında genel bilgi ve yetiştirme tekniği kapsamında önemli ipuçları almak için Sakarya’dan gelerek bilgi alan ve tanışma fırsatı bulup işbirliği yapma dileklerinde bulunan misafirimiz Sayın Fatih GÜREL’e başarılar dileriz.
ÇETİN ÖZTÜRK / 2811
2.10.2024