Fakültemiz Öğretim Üyeleri Diyarbakır GAPUTAEMde “ANTEPFISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİ” Konusunda Eğitim Verdiler

Fakültemizin Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Cevdet KAPLAN ve Doç. Dr. Mehmet Hadi AYDIN, Bahçe Bitkileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Halit Seyfettin ATLI ile Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Nevzat ASLAN Hocalarımız 07.03.2024 tarihinde Diyarbakır’da bulunan GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (GAPUTAEM)'nde "Fıstık Yetiştiriciliği" ile ilgili olarak yapılan eğitime eğitici olarak katılarak teknik personellere ve Diyarbakır Fıstık Üreticileri Birliği üyelerine bilgi verdiler. Bilimsel bir üretim için düzenlenen eğitim programında, Diyarbakır bölgesinde sürekli verim alınabilmesi için Siirt fıstığı üretimi önerildi. Eğitimde Diyarbakır’da fıstık yetiştiriciliğinde bahçe tesisi, budama, sulama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele üzerine eğitim verildi. GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin (GAPUTAEM) konferans salonunda gerçekleştirilen ve çok sayıda üreticinin katıldığı eğitim soru ve cevapların ardından sona erdi.
8.3.2024