Fakültemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Esra BAYAZIT SOLAK “Deprem Parkı” Projesi ile Önerilerde Bulundu

Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Esra BAYAZIT SOLAK, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen biri olarak, Tasarım Stüdyosu III Dersi kapsamında öğrencileriyle birlikte, günlük hayatta halkın açık ve yeşil alan ihtiyaçlarını sağlayan alanların deprem zamanında ve sonrasında toplanma ve sığınma alanı olarak kullanılmak üzere tasarlanmış, aynı zamanda deprem bilincini artırmayı hedefleyen özel bir park olan ‘DEPREM PARKI’ projesini hazırladı. Dr. Öğr. Üyesi BAYAZIT SOLAK Kahramanmaraş’ta yaşadığı 6 Şubat depremleri sebebiyle çaresizlik yaşadığını ve her kentte bir deprem parkının olması gerektiğini;  bu projenin aynı zamanda toplumsal bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti. Siirt yerel medya ve ulusal haber kanallarında bu konuya işaret eden öğretim üyemize gösterdiği hassasiyet ve duyarlılığından dolayı teşekkür eder, depremle ilgili toplumsal bilinçte farkındalık oluşturma yolunda yapacağı çalışmalarda başarılar dileriz. Haber Videosu için tıklayınız.
27.6.2024