Etkinlikler

TARSİM ile ‘Kariyer Günü’ Söyleşisi Yapıldı

Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde “Tarım ve Hayvancılık” alanında ihtisaslaşan Siirt Üniversitesi’nde TARSİM’in (Tarım Sigortaları Merkezi) ülkemiz tarımındaki önemi, işleyişi ve sürdürülebilir tarımdaki rolü hakkında farkındalık yaratmak için ‘Kariyer Günü’ düzenlendi. 
07.03.2024 tarihinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Sayın Bekir Engürülü, Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş.  Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Sayın Orhan SARITEPE, Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş Van Bölge Müdürü Sayın Meriç ÖZDEMİR ile Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Van Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Osman AGİÇ katıldılar.  Ziraat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi ile Kurtalan Meslek Yüksekokulu Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğretim üyeleri ile öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ŞINDAK’ın açılış konuşması ile başladı. Daha sonra Sayın Bekir ENGÜRÜLÜ, değişen iklim koşulları ve artan doğal afetlere bağlı olarak, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik sağlayabilmek amacıyla ülkemizde faaliyet gösteren TARSİM'in önemini “Türkiye Yüzyılında TARSİM” konulu sunum ile anlattı. 
Öğrenci ve öğretim üyelerinin merak ettiği soruları cevaplayan değerli misafirlerimize Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin ŞAHİN, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet SAĞLAM ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin KARADEMİR plaketlerini takdim ederek katılımcılarla fotoğraf çekimi gerçekleştirdiler.
Ziraat Fakültesi Dekanlığı’nın yaptığı bu etkinlikte ve Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim adaylarının; ayrıca Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezun olacak öğrencilerin meslek hayatlarında çok önemli yer tutacak olan TARSİM ailesi ile biraraya gelme fırsatını davetimizi kabul edip üniversitemize gelmeleri ile bize verdikleri için TARSİM A.Ş. Genel Müdürü Bekir ENGÜRÜLÜ,  Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş.  Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan SARITEPE, Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş Van Bölge Müdürü Meriç ÖZDEMİR ile Tarım Sigortaları İşletmesi A.Ş. Van Bölge Müdür Yardımcısı Osman AGİÇ’e teşekkür ederiz.
NEDİM BOZDAĞ (0484) 212-1111 / 3308
Ziraat Fakültesi
12.3.2024