Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerimiz TÜBİTAK–2209-A Projelerini Tamamladılar

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerimizin TÜBİTAK–2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEĞİ PROGRAMI 2022 Yılı 2. Dönem Başvurusu’nda kabul edilen projeleri tamamlandı.  Öğrencilerimiz olan Abdurrahman ELRABİ  “Biberde (Capsicum annuum) farklı molibden konsantrasyonu ile alg uygulamasının çimlenme ve fide gelişim parametrelerine etkileri”; Elif TETİK “Su basması stresinin patlıcan bitkisine etkileri” ve Uğur KILIÇ “Kurşun stresiyle birlikte vermikompost uygulamasının dereotu bitkisinin büyümesine etkisi” adlı proje çalışmaları tamamlamış bulunmaktadırlar. Proje sonuç raporunun hazırlanıp teslim edilmesiyle birlikte çalışma sonuçlarından elde edilen veriler proje danışman hocası Bahçe Bitkileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sultan DERE ile birlikte akademik-bilimsel yayında değerlendirilecektir. Öğrencilerimiz Abdurrahman ELRABİ, Elif TETİK ve Uğur KILIÇ ile  danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Sultan DERE’yi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.
28.6.2024