Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğrencilerimiz TÜBİTAK–2209-A Projelerini Tamamladılar

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğrencilerimizin TÜBİTAK–2209-A ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEĞİ PROGRAMI 2023 Yılı 1. Dönem Başvurusu’nda kabul edilen projeleri tamamlandı.  Öğrencilerimiz olan Gül Ceren ARISLİ “Çemen (Trigonella foenum-graceum L.) genotiplerinin tuz stresine tolerans düzeylerinin belirlenmesi” ve Senem DÖĞER “Karabuğday (Fagopyrum esculentum Moench.) çeşitlerinin kuraklık stresine tepkilerinin belirlenmesi” adlı proje çalışmalarını tamamlamış bulunmaktadırlar. Proje sonuç raporunun hazırlanıp teslim edilmesiyle birlikte çalışma sonuçlarından elde edilen veriler proje danışman hocaları Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülen ÖZYAZICI ile birlikte yapacakları akademik-bilimsel yayında değerlendirilecektir. Öğrencilerimiz Gül Ceren ARISLİ ve Senem DÖĞER ile  danışman hocaları Doç. Dr. Gülen ÖZYAZICI’yı tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.
24.6.2024