Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerine TUBİTAK’tan 2209 Proje Desteği ve 2242- Proje Ödülü

Ziraat Fakültesi, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Melek Gümüş “Eucalyptus camaldulensis Dehnh in vitro mikroçoğaltim yöntemi ile fide üretimi” projesi Dr. Öğr. Üyesi Mohsen Mırzapour danışmanlığında TUBİTAK 2209 programından destek almaya hak kazanmış ve aynı proje TUBİTAK 2242 – 8. Üniversite Ögrencileri Araştırma Proje Yarışması 2020-1. Döneminde “Enerji ve Çevre” alanında bölge ikinciliği elde etmiştir.

Ayrıca bölümümüz öğrencileri Eylül Berfin Birgül “Bitki İmmün Aktivatörü olarak Kekik (Origanum vulgare L.), Adaçayı (Salvia officinalis L.) ve Nane (Mentha piperita L.) ekstraktlarının Potansiyel İncelenmesi” projesi ile Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bektaş danışmanlığında; ve Zeynep Ağaç “Tıbbi aromatik endemik Siirt adaçayı (Salvia siirtica Kahraman, Celep & Doğan) bitkisinde in vitro mikroçoğaltım çalışmaları” projesi ile Dr. Öğr. Üyesi Mohsen Mırzapour danışmanlığındaTUBİTAK 2209 programından destek almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimiz toplamda üç adet TÜBİTAK 2209 projesi çalışmalarına Tarımsal Biyoteknoloji Laboratuvarında devam etmekte, devam projeleri planlanmaktadır. Öğrencilerimizi ve danışman hocalarını kutluyoruz.

22.1.2021