Etkinlikler

10 Ocak Türkiye’de Tarım Öğretiminin 178. Yıldönümü Ziraat Fakültesi Ev Sahipliğinde İç ve Dış Paydaşların Yoğun Katılımıyla Kutlandı !!!

Fakültemizin dış paydaşları olan pek çok kurum müdürleri ve başkanları, en önemli iç paydaşımız olan öğrencilerimiz, üniversitemizin öğretim elemanları, tarım alanındaki üreticiler ile özellikle fakültemizin akademik ve idari personelleri bu güzel ve anlamlı günde biraraya geldiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören Öğrenci Temsilcisi olarak Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hatice SOYSAL’ın konuşması ile devam etti. Daha sonra sırasıyla Ziraat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Sayın Metin AYGÜN, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Zir. Yük. Müh. Ergün DEMİRHAN, Ziraat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Nihat ŞINDAK tarımda öğretimin önemini vurgulayan konuşmalarını yaptılar. Törene katılan değerli konuklar ile birlikte Ziraat Fakültesi’nin tanıtım videosu izlendikten sonra bugünün anısına Dicle Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Öner ÇETİN hocamız “İklim Değişikliği ve Tarımda Sürdürülebilir Su Kullanımı” konulu hazırlamış olduğu Türkiye’de Tarım Öğretiminin Başlangıcının 178. Yılı Özel Dersi’ni sundu. 
Daha sonra akademik aşama kaydeden ve aramıza yeni katılan Öğretim Üyelerimiz Prof. Dr. Mehmet Fırat BARAN, Doç. Dr. Doğan ARSLAN, Doç. Dr. Görkem ÖZTÜRK, Dr. Öğr. Üyesi Esra BAYAZIT SOLAK, Dr. Öğr. Üyesi Nevzat ASLAN, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye GEZER ve Dr. Öğr. Üyesi Serdar ALTINTAŞ binişlerini giymek üzere sahneye davet edildiler. 
Tören toplu fotoğraf çekimi, Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü 1. sınıf öğrencisi Fatime OĞUZ’un müzik dinletisiyle ve ardından verilen kokteyl ile son buldu.
NEDİM BOZDAĞ (0484) 212-1111 / 3308
Ziraat Fakültesi
12.1.2024