Etkinlikler

Dekanımız Bölge Araştırma Enstitüleri ve Ziraat Fakülteleri İle İş Birliği Olanakları Ziyaretinde Bulundu

Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü’ne Pakistan Nükleer Tarım Enstitüsü’nden misafir araştırmacı olarak gelen Dr. Saifullah ABRO Ziraat Fakültesi deneme alanlarında incelemelerde bulundu. Enstitünün Bitki Islahı ve Genetik Biriminin sorumlusu ve aynı zamanda Pamuk ıslahçısı olan ABRO ile hem fakültemiz hem de bölge araştırma enstitüleri ve ziraat fakülteleri ile işbirliği yapma olanakları üzerine görüşmeler yapıldı. Bu kapsamda fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve tarla bitkileri öğretim üyemiz Prof. Dr. Emine KARADEMİR eşliğinde Diyarbakır ilimizde olan Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPUTAEM) deneme alanları ve lif kalite analiz laboratuvarına ziyaret yapılarak kurum müdürü Sayın Mehdi SÜMERLİ ile işbirliği olanakları üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan vekili Sayın Neşe ÜZEN ve Dekan yardımcısı Muhittin TUTKUN ziyaret edildi pamuk konusunda çalışan Prof. Dr. Mefhar GÜLTEKİN TEMİZ ile Doç. Dr. Remzi EKİNCİ’nin de hazır bulunduğu görüşmede Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü.  

Ziyaretlerin ikinci gününde Şanlıurfa ilimizde bulunan GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAP TAEM)’ne gidildi. Kurum müdürü Sayın İbrahim Halil ÇETİNER tarafından kabul edilen ekibimiz ile enstitü arasında yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüşmeler yapıldı. Şanlıurfa ziyaretleri kapsamında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali ÇULLU ziyaret edildi. Ziraat fakültesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alındı, dijital tarım ile ilgili olarak Doç. Dr. Mehmet ŞENBAYRAM tarafından ekibimize bir sunum yapıldı sonrasında dijital tarım uygulamalarının yapıldığı pamuk araştırmaları ile ilgili Dekan Sayın Prof. Dr. M.Ali ÇULLU tarafından ayrıntılı bilgi verildi.

Oldukça verimli geçen ziyaretler sonucunda Pakistan ile ortak projeler yürütmek ve materyal alış verişi yapılabileceği konusunda mutabık kalındı.

NEDİM BOZDAĞ (0484) 212-1111 / 3308
Ziraat Fakültesi
31.10.2022