Etkinlikler

Fakültemiz Cezayir IBN KHALDOUN Tiaret Üniversitesi’nden Gelen Yabancı Uyruklu Misafir Araştırmacılarını Ağırladı

Cezayir’in IBN KHALDOUN Tiaret Üniversitesi’nden gelen Doç. Dr. Zohra ARABI, Doç. Dr. Hayet SENOUCI ve doktora öğrencisi Rania ARABI, 23-31 Aralık 2023 tarihleri arasında Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu ÇIĞ danışmanlığında araştırma ziyaretinde bulundular. Ekoloji alanında çalışan bilim insanları Tarla Bitkileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ayman EL-SABAGH refakatinde Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nü, Merkezi Kütüphane, Hayvan Hastanesi, Merkezi Laboratuvar ve başta fakültemiz olmak üzere üniversitemizin çeşitli birimlerindeki laboratuvarları ziyaret ederek fakültemiz ve üniversitemizde yapılan akademik ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgi edindiler.

Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK ile IBN KHALDOUN Tiaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrezoug BELGOUMANE arasında işbirliği ve ortaklığa yönelik bir çerçevede Doç. Dr. Zohra ARABI’nin üstlendiği Memorandum of Understanding on Academic Cooperation (MoU) anlaşması imzalandı. Anlaşma Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemalettin ERDEMCİ, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu ÇIĞ ile misafirlerimiz huzurunda imzalanırken anlaşma kapsamında iki üniversite arasında yapılabilecekler hakkında konuşuldu. Ziyaret, anlaşma ile yapılacak ortak çalışmaların ve projelerin verimli sonuçlar ile kazanımlara vesile olması temennileri ile son buldu.

Siirt Üniversitesi ve Siirt ilinden güzel anılarla ayrılan misafirlerimiz yapacakları çalışmalarla IBN KHALDOUN Tiaret Üniversitesi’ndeki farklı akademisyenlerle de bağlantılarımızı güçlendireceklerini ifade ettiler. Misafirlerimizi tanımaktan mutluluk duyduğumuzu ifade edip, MoU anlaşmasının hayırlara vesile olmasını dileriz.
NEDİM BOZDAĞ (0484) 212-1111 / 3308
Ziraat Fakültesi
6.2.2024