Öğrencilerimiz Fıstık Bahçelerinde Uygulama Yaptılar

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Mesut BUDAK hocamız 24 Mayıs 2024 Cuma günü fakültemiz öğrencileri ile birlikte “Siirt Fıstığı Üretim Alanlarında Toprak Verimliliği ve Kalitesinin Belirlenmesi ve Sürdürülebilir Fıstık Üretimi için Önerilerin Ortaya Konulması” adlı ihtisas projesi kapsamında Kurtalan ilçesinde Siirt fıstık bahçelerinde toprak örneklerinin alınması ve Siirt fıstığı veriminde karşılaşılan sorunların tespiti ile ilgili uygulama yaptı. Doç. Dr. Mesut BUDAK ile beraber Kurtalan MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mesut  SIRRI hocalarımız tarafindan öğrencilere toprak örneği alınmasında nelere dikkat edileceği, metotları ile birlikte anlatılırken, aynı zamanda toprak ve diğer etmenlerin Siirt fıstığının verimine nasıl etki ettiği ve bu aşamada hangi sorunlarla karşılaşıldığı tartışıldı.  Öğrencilerin fıstık bahçesinde uygulamalı olarak yaptıkları ders kendilerine eğitim-öğretim süreçlerinde yolun başında olarak çok önemli bir tecrübe oldu.
4.6.2024