Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile Yaşam ve Tarım Topluluğu Mağrip Kampı İlkokulu’nu Ziyaret Etti

Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile Yaşam ve Tarım Topluluğu, 02.11.2022  Çarşamba günü, Siirt’in Kurtalan İlçesi Mağrip Köyü’nde bulunan Mağrip Kampı İlkokulu’nu ziyaret etti. Etkinliğe ‘Kalbimdeki Doğa Projesi’ söyleşisini yapan sayın Merve Gülistan AYDIN ve sayın Tülin ÖZKAN da katıldılar.  İlkokul bahçesine topluluk üyeleri, hocalarımız, konuklarımız ve minik öğrencilerimiz ile beraber toplamda 60 adet olmak üzere ardıç, dağ muşmulası, lavanta ve lavantin fidanı dikildi. Bitkilerin isimlerini, nasıl dikileceklerini ve bakımlarını dikkatle dinleyerek öğrenen miniklere çıkardıkları başarılı iş sonunda yorgunluklarını alabilmek için Ziraat Fakültesi öğretim elemanlarının bağışları sayesinde hazırlanan paketler (kırtasiye malzemeleri) ve ikramlık pastalar hediye edildi. Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Araştırma Görevlisi Rukiye KILIÇ tuval ve resim malzemelerini yanında getirerek miniklere resim yapmasını gösterdi ve ziyaret sırasında başlayıp bitirdiği yağlıboya resim tablosunu okula armağan etti. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emekleri olan başta topluluk kurucu danışman öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih ÇIĞ ve Yaşam ve Tarım Topluluğu Başkanı Bitki Koruma Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Muhammed ALTUNAKAR ile Bitki Koruma Anabilim Dalı Yüksek lisans öğrencisi Berfin ÇOBAN olmak üzere, konuklarımız Sayın Merve Gülistan AYDIN ve Sayın Tülin  ÖZKAN‘a, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arzu ÇIĞ, Fakülte Sekreteri Ömer ÜCE, Fakülte öğretim elemanlarımız Dr. Öğretim Üyesi Özge ÖNDER UÇAR, Dr. Öğretim Üyesi Sultan DERE, Araştırma Görevlisi Rukiye KILIÇ, Fakülte personelimiz Cehver ÖZER, katılan tüm topluluk üyelerimize ve yardımlarını esirgemeyen fakülte öğretim görevlilerimize gösterdikleri duyarlılıktan ve yaptıkları yardımlardan, ayrıca Mağrip Kampı İlkokulu Müdürü Sayın  Ercan DEMİR ve Sayın Aliselim BAYHAN öğretmenlerimize misafirperverliklerinden dolayı gönülden teşekkür ederiz.
4.11.2022