Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Toplantısı Yapıldı

21.10.2021 tarihinde Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan “Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Toplantısı”na Fakültemiz Kariyer Araştırma Planlama Temsilcimiz Doç. Dr. Arzu Çığ ile Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Sadiye Kaplan; Bitki Koruma Bölümü’nden Berfin Çoban, Elif Zana Kocaağa ve Sinan Asan; Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Gülşah Efe adlı öğrencilerimiz katılmıştır. TRC3 Bölgesi’nde yer alan ve 4 üniversiteden biri olan Siirt Üniversitesi’nde yapılan toplantıyı Kariyer Araştırma Planlama Uygulama Merkezi (SİUKAPUM) koordine etmiştir. DİKAnın yürütmüş olduğu proje kapsamında yapılan toplantıda Kariyer Araştırma Planlama Uygulama Merkez müdürü Dr. Halit Kırıktaş,  DİKA yetkilisi Burcu Günay, proje koordinatörü Cleofe Maria Cristina Guardigli, TSO başkan vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Süheyla Aslan, İŞKUR Temsilcisi Abdurrahman Tuncay ve kadın girişimci Hatice Sarsılmaz konuşmalarını yaparak; öğrenci proje yarışmaları, fikir oluşturma, kariyer planlama ve iş başvuruları konuları hakkında bilgiler vererek tecrübelerini paylaşmışlardır. Gençlere kariyerlerinde bir başlangıç yapacak her türlü bilgi ve ihtiyaç duyacakları dipnotları vererek kariyerlerine daha farkında yürümeleri yolunda bilgilendirme yapmışlardır. Toplantının sonunda tüm katılımcılara katılımcı sertifikaları verilmiştir.

25.10.2021