Tarım Öğretiminin Başlangıcının 175. Yıl Etkinlikleri Kutlandı

Siirt üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Tarım Öğretiminin Başlangıcının 175. yıl etkinlikleri online ortamda coşku ile kutlandı. Siirt Ziraat Odası başkanı Hüseyin GÜNBAT, Ziraat mühendisleri odası başkanı İrfan OBAY, Siirt İl Tarım ve Orman müdürü Ergün DEMİRHAN Dekanımız Prof. Dr. Çetin KARADEMİR ve Rektörümüz Prof. Dr. Nihat ŞINDAK hocamızın açılış konuşmaları yaptığı etkinlik katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ile takip edildi. Etkinliğin ikinci kısmında Karabük Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İzzet AÇAR hocamız tarafından "Fıstık Üretimi Üzerine Yenilikler" adlı bir sunum gerçekleştirildi. Toplantımız ÜAK Ziraat ve Orman ve Su ürünleri komisyonu başkanlık görevini yürüten eski Rektörümüz Prof. Dr. Murat ERMAN hocamızın kapanış konuşması yapması ile son buldu. Ayrıca 2020 yılında akademik aşama kaydeden ve aramıza yeni katılan öğretim üyeleri Rektörümüz ve Dekanımız tarafından tebrik edildi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin KARADEMİR, fakülte olarak toplam 65 akademik ve 7 idari personel ile görevlerini en iyi şekilde yapmaya devam ettiklerini kaydetti. Güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarını vurgulayan dekan; özellikle ziraat mühendislerinin tarım için çok önemli olduğuna değinerek iyi yetişmiş, ufku geniş, kendine güveni olan bilgiye ulaşmayı bilen mezunlarımızın tarımımıza katkı sağlayacağını söyledi. Bunun yanı sıra eğitimde kaliteye önem veren öğrenci odaklı bir fakülte olduğumuzdan bahseden dekanımız ziraat mühendislerinin tarımsal üretimin bel kemiği olduğunu ve tarım ülkesi olan “Türkiye için ziraat mühendislerinin olmazsa olmaz” olduğunu ifade ederek sözlerini bitirdi.

17.1.2021