Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde Seminer Verdi !!!!

Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Elemanları 15-16 Haziran 2022 tarihlerinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nün davetlisi olarak “Modern Moleküler Teknikler Bilgilendirme Semineri”ne katılmıştır. Etkinlikte Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü’nden, Doç. Dr. Behcet İnal “Yeni Nesil Dizileme Platformları ve Çalışma Prensipleri”, Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Bektaş “Bitki Bağışıklık Sisteminin Moleküler Temelleri ve Kimyasal Genomik Uygulamaları”, Dr. Öğr. Üyesi Harun Bektaş “Genetik Haritalamanın (Linkaj ve İlişki Haritalama) Temel Prensipleri ve Bitki Islahında Kullanımı”, Arş. Gör. Serdar Altıntaş “Bitkisel Üretimde CRISPR Uygulamaları” ve Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden Arş. Gör. Dr. Mehmet Sefa Ulutaş “Mikrobiyotanın Bağırsak Kök Hücresi ve Ketogenesis Üzerine Etkisi” konularında seminerler vermişlerdir. İki gün süren etkinliğe Van YYU Fen Fakültesi ve Ziraat Fakültesi’nden öğretim elemanlarının yanı sıra, öğrenciler ve ilgili araştırmacılar katılmıştır.

27.6.2022